Bron: https://www.nhnieuws.nl/nieuws/318701/ivan-karsters-is-drijvende-kracht-achter-surinaams-korfbalteam?fbclid=IwAR3Gp-g-PGvCy32mSL5O01o3UIUL16kUjt8dxdaTTqTo6yGS34mxgL-nwgU

Door: Thomas Brood

In 2017 nam Ivan Karsters uit Koog aan de Zaan het initiatief om het Surinaams korfbal weer nieuw leven in te blazen. “Toen zijn wij samengekomen en gaan kijken of er Surinaams talent in Nederland speelt”, vertelt Karsters. De Zaankanter is van alle markten thuis: van het werven van sponsoren, de website en tot het koken voor zijn team. Niets is hem te gek.

Ivan Karsters de drijvende kracht achter het Surinaams korfbalteam – NH Nieuws

Surinaams talent is er, want het team won al twee keer de Zuid-Amerikaanse kampioenschappen en werd in 2019 zesde op het WK in Zuid-Afrika. “Wij zijn het eerste Surinaamse team dat op een eindtoernooi is uitgekomen. Wij schrijven dus geschiedenis voor Suriname”, zegt Randell van der Steen trots. De speler van Suriname komt in clubverband uit voor het Amsterdamse Blauw-Wit.

 

“Wij maken er een feestje van en ik droom van een medaille”

bondscoach Ivan Karsters

WK in Taipei

In oktober doet Suriname mee aan het WK in Taipei. “Jullie kunnen mooi spel verwachten en lachende gezichten. Wij maken er een feestje van en hopen op een medaille”, blikt Karsters vooruit.

NH Sport liep een avondje mee bij één van de trainingen van Suriname. Voordat de spelers aan de bak gingen in de Groen Geel-hal in Wormer kwam een deel van de selectie samen bij de bondscoach. Daar werd eerst een overheerlijke maaltijd klaargemaakt en opgegeten.