Korfbal naar SU

Ons doel is korfbal te herintroduceren in Suriname en een toevoeging te zijn aan de ontwikkeling van Suriname.

Road to SU

Onze beweegredenen

Als Surinaamse Korfbal Federatie ambieert de federatie een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Suriname, door middel van de sport ‘Korfbal’. Korfbal kenmerkt zich als een teamsport, waarbij mannen en vrouwen moeten samenwerken om de bal te scoren in een korf. Het introduceren van de sport aan de jeugd van Suriname is een toevoeging in hun ontwikkeling. Zo leren kinderen op vroege leeftijd via spelende wijze samen te werken met kinderen van het andere geslacht.

Momenteel is het nationale korfbalteam van Suriname gevestigd in Nederland en wie de historie van ons heeft gelezen, weet dat er vroeger een korfbalbestuur gevestigd was in Suriname voor dit werd opgeheven.

Sinds de oprichting in 2017 werkt een groep vrijwilligers en ons nationale team aan de terugkeer van korfbal in Suriname. Een belangrijke rol ligt in de sportprestaties dat het nationale team levert op eindtoernooien. Een nog ander belangrijke rol ligt in ons plan om de sport structureel te herintroduceren in Suriname.

 

Het plan van herintroduceren

Ons plan om de sport te herintroduceren is gekoppeld aan het onderwijs van Suriname. Door de sport korfbal via Surinaamse scholen te introduceren, draagt de Surinaamse Korfbal Federatie bij aan de ontwikkeling van kinderen op het gebied van gezondheid en gender-equality. Tot slot ambieert de Surinaamse Korfbal Federatie naar het invullen van het nationale Surinaamse korfbalteam met spelers opgeleid vanuit het korfbal in Suriname.

Benodigdheden

Om onze bestaansreden te kunnen verwezenlijken, hebben wij onze netwerken nodig in Suriname. Zo zoeken wij:

  • Mensen die ons in Suriname willen helpen met het vestigen van korfbal in Suriname
  • Scholen nodig die samen willen werken en waar wij de sport korfbal kunnen introduceren
  • Gymdocenten die ons willen helpen bij het geven van lessen over korfbal


Bent u iemand of kent u iemand die ons kan helpen. Vul dan onderstaand formulier in.