Op 4 augustus 2022 reisde een delegatie van het Surinaamse korfbalteam op uitnodiging van de Surinaamse ambassadeur dhr. Rajendre Khargi naar Den Haag voor een ontvangst en kennismaking in de Surinaamse ambassade.

Dhr. Khargi opende de kennismaking door het nationale team toe te spreken. De lovende en vooral enthousiasmerende woorden lieten nogmaals beseffen hoe trots het nationale team mag zijn op de prestaties die het team tot op heden heeft geleverd en wat voor impact dit kan hebben op de jeugd in Suriname.

Na de toespraak van dhr. Khargi nam speler Ivan Karsters het woord om namens de Surinaamse Korfbal Federatie de ambassade van Suriname te bedanken. Een mooie toespraak van Karsters waarin hij benadrukte dat de prestaties naast die van de spelers ook te danken zijn aan de betrokkenen achter de schermen. Hierbij denkend aan de vrijwilligers, supporters, maar ook vrienden en familie die een rol hebben gespeeld om ervoor te zorgen dat het nationale team Suriname heeft kunnen mogen vertegenwoordigen.

Namens de Surinaamse Korfbal Federatie overhandigde Karsters twee fotolijstjes met daarin een teamfoto van het nationale team en een teamfoto na de eerste overwinning tegen China op de World Games 2022.

Na de toespraak van Karsters konden de ambassadeur en het nationale team elkaar nog wat beter leren kennen onder het genot van een hapje en een drankje. In de tuin van de ambassade werden ervaringen uitgewisseld en oude herinneringen opgehaald.

De Surinaamse Korfbal Federatie is dankbaar voor de steun vanuit de Surinaamse ambassade en daarmee ook vanuit Suriname. De kennismaking heeft onze banden versterkt en ons weer een stap dichterbij gebracht om onze doelen te verwezenlijken; namelijk Suriname sportief beter op de kaart te zetten, bijdragen aan gender-gelijkheid in Suriname, promoten van internationale bekendheid van het land en bouwen aan een platform voor de jeugd van Suriname om hun talenten te ontwikkelen.

Wij danken dhr. Khargi en dhr. Ramlal voor het orkestreren van deze kennismaking en zijn hoopvol voor de toekomst.

De Surinaamse Korfbal Federatie