Pan-American Games'22

Road to
Buenos Aires

Het is december 2022 en Suriname reist af naar Argentinië. Daar wordt de IKF Pan-American Championship 2022 gehouden van 18 t/m 20 december met de deelnemende landen Argentinië, Brazilië en Argentinië B. De belangen? Een ticket voor het WK 2023 in Taipei. 

Het kwalificeren voor het WK brengt de Surinaamse Korfbal Federatie weer een stap dichter bij haar doel om korfbal te herintroduceren in Suriname. Dit hebben onze socials inmiddels al meerdere keren bewezen, waarin het bereik en aantal volgers vanuit Suriname en Nederland drastisch toenamen tijdens Het WK’2019 en de World Games 2022.

Vertrek
Op 16 december reist TeamSU vanuit Amsterdam naar Buenos Aires. Onder leiding van kersverse bondscoach Ivan Karsters en ondersteunt met zijn staf Susan Bijsterbosch (Teammanager) en Theo Rouffaer (Fysio) keren een aantal oude bekenden terug. Bij de dames keren terug: Isaura Hilgen, Sharona van der Kooij, Dominique van der Stelt, Sandy Ramlal en Romy Braumuller

Bij de heren keren terug Randell van der Steen, Ivan Karsters (u leest het goed) vervult de rol als bondscoach en speler. Verder maakt Ariën Brug zijn rentree voor Suriname na de World Games gemist te hebben. Kamil Hiralal keert voor het eerst terug in de selectie, nadat hij voor het laatst deel had genomen in de vorige Pan-American editie in 2018, maar TeamSU kent ook een nieuw gezicht: Trojan Pinas is voor het eerst geselecteerd! De 21-jarig jonge Amstelvener trainde in de voorbereiding van de World Games al mee via een stageplek, maar verzilverd voor de Pan-American Games een officiële plek binnen de selectie.

Eenmaal uitgezwaaid op Schiphol, vertrekt Suriname richting Buenos Aires. Eenmaal in de ochtend aangekomen op 16 december kon TeamSU zich acclimatiseren en kennis maken met de stad Buenos Aires.

Speeldag 1:  vs. Argentinië
Onze eerste kennismaking met de andere deelnemende landen. Waar je bij de meeste toernooien afstandelijkheid voelt, kenmerkt de Zuid-Amerikaanse landen zich met hun warmte, waarin je wordt overladen met omhelzingen.