Achtste finale tegen Engeland

Posted Geplaatst in Uncategorized

Het Surinaamse korfbalteam heeft zich geplaatst voor de knock-out fase van het WK in Durban. Team Su werd na ruime overwinningen op Hongarije en Macau 2e in poule D. Alleen China won nipt na een golden goal in de verlenging. Tegenstander in de knock-out fase is Engeland. Zij werden In poule C tweede achter groepswinnaar Belgie. De wedstrijd wordt gespeeld op maandag 5 augustus om 17.15 uur (in Suriname 12.15 uur) en is uiteraard via onze website live te volgen!

Link naar livestream

Let’s go, Team SU! 🇸🇷💪🏾

Suriname moet ‘leuk gezicht’ worden op Open EK Beachkorfbal

Posted Geplaatst in Nieuws, Uncategorized

Het hoge woord is er net uit en nog geen maand later staat het eerste toernooi al voor de deur. Het ‘nieuwe’ Suriname van initiatiefnemer Gerald van Dijk gaat voor niets minder dan de hoofdprijs naar het Open EK Beachkorfbal op 19 en 20 augustus. “Gezellig wordt het wel, maar ik wil ook winnen”, zegt een strijdvaardige Wayne Stienstra.

Bekijk hier het volledige artikel op korfbal.nl

Suriname staat weer op de kaart als korfballand

Posted Geplaatst in Nieuws, Uncategorized

Het was een memorabele dag voor het Surinaamse korfbal. Op 18 augustus werd het land geaccepteerd als lid door de Internationale Korfbal Federatie. Het opent de weg naar verdere ontwikkeling van de sport in Suriname en het opent de weg naar meer, misschien zelfs wel deelname aan het wereldkampioenschap van 2019 in Zuid-Afrika.

Lees hier het volledige artikel op SportKnowhowXL

Peneux overweegt introductie korfbal in onderwijs

Posted Geplaatst in Nieuws, Uncategorized

PARAMARIBO – Onderwijsminister Robert Peneux loopt warm voor de herintroductie van korfbal in Suriname, ook in het onderwijs. Hij voerde vrijdag in Nederland overleg met een werkgroep die het initiatief presenteerde en verder wil uitwerken. De werkgroep vroeg ook medewerking van de regering om onder Surinaamse vlag met een korfbalteam te mogen meedoen aan de Olympische Spelen van 2019.

Lees hier het volledige artikel op DWTonline